Slider læser papirer

Fødevaresikkerhed og lovgivning

Fødevaresikkerhed og kvalitet – hvordan sikre du dit spisested lever op til standarderne? Jeg kan oplære jer i opbevaring, sikkerhed og hvordan i kan bibeholde kvaliteten af jeres fødevarer. Som tidligere kok og flere år i fødevarestyrelsen har jeg mange års erfaring indenfor branchen, og vil gerne hjælpe jer med opnåelse af succes.

Kontakt os her

Den objektive og subjektive fødevarekvalitet

Når vi kigger på kvaliteten af fødevarerne, så forholder vi os til to forskellige dele. Den objektive del er kvaliteten, som producenterne af fødevarerne kontrollere.

Herunder hensyn til miljø- og dyrevelfærd, økologi osv.​ Så har vi den subjektive kvalitet, som er forbrugernes holdning til smag, duft, konsistens m.m.

Regler vedrørende fødevaresikkerhed

Det kan være nogle gange være svært at følge med på alle ny regler og love vedrørende fødevarer, samtidig med at man har et spisested, at holde kørende. Derfor er en fødevarekonsulent en god løsning, så behøver du ikke at være nervøs næste gang fødevarestyrelsen kommer forbi.

Nedenstående kan du se nogle af de ting, som jeg kan være behjælpelig med:

  • Mikrobiologi og hygiejneforordningen
  • Mærkning og deklaration
  • Fødevarekontaktmaterialer
  • Import/eksport EU
  • Import/eksport 3. verdens lande
  • Økologi
  • Mærkning af fødevarer

Mærkningen af fødevarer skal sikre, at forbrugerne får de nødvendige oplysninger om produktet, både hvad angår indhold, næring, holdbarhed og oprindelse. Der gælder særlige regler ved markedsføring af visse fødevaregrupper, sammensætning og mærkning samt brug af ernærings- og sundhedsanprisninger.

 

Nordjyske Museer logo

“Ved opstart af Koldkrigsmuseet REGAN Vest skulle Nordjyske Museer etablere en café. Kendskab til lovgivning på fødevareområdet er ikke blandt museets mange kompetencer. Derfor havde vi brug for hjælp. Via vores forpagter på Café Lindholm (Vikingemuseet Lindholm Høje), fik vi kendskab til Food Consult Nordic.

Vi tog kontakt til Marco. Marco forstod fra første færd vores udfordringer, tanker og ideer. Han var hurtig til at sætte gang i processen og udarbejdede kompetent museets egenkontrol program, klar til godkendelse. Museets medarbejdere kunne i stedet bruge kræfter på færdiggørelse af museet. Vores caféansvarlige Steffen Bendtsen er tryg og tilfreds med Marcos udførlige arbejde.
Vi giver gerne Marco og Food Consult Nordic vore bedste anbefalinger.”

Britta Hedegaard, administrationschef Nordjyske Museer

Nordjyske Museer
Aalborg
Denmark
T:+45 2519 7401
Koldkrigsmuseet REGAN Vest – Nordjyske Museer

Sidebar

Kontrol og lovgivning

Fødevare sikkerhed er en af de mest essentielle ting én fødevare virksomhed skal forholde sig til. Egenkontrolprogrammet er et af de redskaber man fra myndighedernes side er påkrævet som f.eks. at skulle kunne dokumentere og registrere sine aktiviteter. Hos Food Consult Nordic får du et egenkontrolprogram samt risiko analyse ud fra HCCP-princippet, nøjagtigt tilpasset netop DIN virksomhed. Som en ekstra service bliver dit skriftlige eller opdatering af dit nuværende elektroniske egenkontrolprogram leveret og gennemgået sammen med Food Consult Nordic personligt, så du fremadrettet er klædt rigtig på til opgaven.

Der er mange lovgivningsmæssige hensyn at forholde sig til. Det kan nogle gange være svært at følge med i alle ny regler og love ikke kun på fødevarehygiejneområdet, men også miljø- og dyrevelfærd, økologi, GMO, tilsætningsstoffer, fødevare emballage og om det er import fra EU eller 3. verdenslande. Det tager både din tid og resurser fra virksomhedens kerneområde.

Food Consult Nordic hjælper dig og din virksomhed igennem junglen af regler og lovgivning. Derfor er en fødevarekonsulent en god løsning, så behøver du ikke at være nervøs næste gang fødevarestyrelsen kommer forbi.

Gennemgang og undersøgelse med tablet

Kontakt mig i dag, hvis du ønsker en erfaren fødevarekonsulent

Har du brug for hjælp til håndtering af fødevaresikkerhed, udfyldelse af egenkontrolprogram, risikoanalyse m.m. så kan jeg hjælpe dig. Kontakt mig uforpligtende i dag, hvis du ønsker et tilbud på en erfaren fødevarekonsulent!

+45 42 99 38 57
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Jeg er ikke en robot
Skriv til os

Ring til os