Den objektive og subjektive fødevarekvalitet
Når vi kigger på kvaliteten af fødevarerne, så forholder vi os til to forskellige dele. Den objektive del er kvaliteten, som producenterne af fødevarerne kontrollere.
Herunder hensyn til miljø- og dyrevelfærd, økologi osv. Så har vi den subjektive kvalitet, som er forbrugernes holdning til smag, duft, konsistens m.m.
Regler vedrørende fødevaresikkerhed
Det kan være nogle gange være svært at følge med på alle ny regler og love vedrørende fødevarer, samtidig med at man har et spisested, at holde kørende. Derfor er en fødevarekonsulent en god løsning, så behøver du ikke at være nervøs næste gang fødevarestyrelsen kommer forbi.
Nedenstående kan du se nogle af de ting, som jeg kan være behjælpelig med:
- Mikrobiologi og hygiejneforordningen
- Mærkning og deklaration
- Fødevarekontaktmaterialer
- Import/eksport EU
- Import/eksport 3. verdens lande
- Økologi
- Mærkning af fødevarer
Mærkningen af fødevarer skal sikre, at forbrugerne får de nødvendige oplysninger om produktet, både hvad angår indhold, næring, holdbarhed og oprindelse. Der gælder særlige regler ved markedsføring af visse fødevaregrupper, sammensætning og mærkning samt brug af ernærings- og sundhedsanprisninger.