Med mine mange års erfaring indenfor branchen, kan jeg hjælpe dig med udfyldelsen, og sikre at du lever op til alle krav fra sundhedsstyrelsen. Overordnet set bruges et egenkontrolprogram til at sikre, at du overholder lovgivningen og ikke sælger sundhedsskadelige produkter. Kontakt mig uforpligtende i dag, hvis du ønsker min hjælp til udfyldelsen.
Hvad skal et egenkontrolprogram indeholde?
Nedenstående kan du se nogle af de områder, som kræver skriftlig egenkontrol:
- Kølekæden skal være ubrudt hele vejen gennem din virksomhed, f.eks. skal du kontrollere temperaturen, når du modtager varer.
- Ved tilberedning af varme retter skal du sikre, at centrumtemperaturen når 75°C.
- Ved nedkøling skal du sikre, at varen nedkøles hurtig og tilstrækkeligt.
- Mad på varmeborde skal holdes tilstrækkeligt varm hele tiden.
Dette er nogle eksempler på ting, som der skal udføres skriftlig egenkontrol på, og er nogle af disse ting, som fødevarestyrelsen holder øje med, når de besøger din virksomhed. Hvis ikke du lever op til kravene fra sundhedsstyrelsen, så kan du risikere at modtage en sanktion. Det er altså en nødvendig, at du har oprettet et system som passer dig og dine medarbejdere